Az ingatlanközvetítés előnyeit befektetési célú vásárláshoz is ajánlatos kihasználni. Találd meg azt az ingatlant, amiből a legtöbbet tudod kihozni!

Az ingatlan népszerű választás, ha befektetésről van szó. Egy lakásból könnyen lehet passzív jövedelemforrás, mert hosszú távon, megbízható és értékálló befektetés. Magától értetődő, hogy más szempontrendszer alapján kell keresgélni az eladó ingatlanok között, ha azt kiadni szeretné a vásárló, nem pedig beköltözni.

Az ingatlanközvetítő tud segíteni a tájékozottságával, tapasztalatával abban, hogy a vásárló ne kövessen el súlyos milliókban mérhető hibát. Érdemes szakember segítségét igénybe venni, ha valóban jövedelmező befektetést szeretne szerezni a vásárló és nem pedig elvesztegetni a tőkéjét.

Akár rövid távú kiadásban gondolkodik valaki, akár hosszabb távra szerződne bérlőkkel, tisztáznia kell a határokat.

Válaszold meg a következő kérdéseket döntés előtt:

  • milyen értékhatárban gondolkodsz?
  • beköltözésre kész lakást keresel vagy hajlandó vagy a felújításra is pénzt és időt szánni?
  • kik a célközönséged, családosok, párok, egyedülállók, diákok?
  • a saját otthonodtól milyen távolságra legyen az ingatlan?
  • tervezed e hogy később beköltözöl a lakásba vagy csak befektetésként, bérbeadásra fogod használni?
  • szezonális, nyári lakáskiadást tervezel vagy egész éves hozamban gondolkodsz?
  • át kell gondolni azt is, hogy szálláshelyként történő üzemeltetéshez milyen színvonalat szeretnél megcélozni és ennek eléréséhez milyen ingatlanra van szükséged

A jó döntés a tulajdonosnak magas hozamot hozhat, nemcsak a kiadásból, de az ingatlan értékének növekedéséből kifolyólag is. Mind az új építésű, mind a használt lakások felértékelődése figyelhető meg az utóbbi időszakban, ezzel párhuzamosan a bérleti díjak látványos megemelkedését is nyomon követhettük. Fektesd be a pénzed okosan és profitálj belőle hosszú távon maximálisan! Ebben tudok neked segíteni.

Keresd az Óhegy Ingatlant, teljes körű ügyintézéssel, korrekt közvetítői díjjal, ha befektetni tervezel!