Az ingatlan piacon szinte soha nincsen pangás, mindig történik valami. Többnyire az eladók és a vevők is találnak maguknak vevőkört és az igényekhez illő lakást vagy házat. Mi az oka annak, ha egy eladó mégsem találja meg a számításait? Az árut vonzóvá is kell tenni és értékesnek mutatni, különben nem találja meg a vevőkörét.

Az ügyes ingatlan bemutatásnak köszönhetően a tulajdonos rövid időn belül jó áron tudja eladni az ingatlanát. Milyen fortélyokat kell ismerni ahhoz, hogy egy ingatlan bemutatása igazán profi szinten tudjon megvalósulni?

A hirdetés szövege 

A ingatlaneladáshoz ismerni kell a trendeket és nem mellesleg a célcsoport ízlését is. A hirdetés összeállítása és a hirdetésbe feltöltött fényképek is nagyon eltérő színvonalt képviselhetnek. Egy összedobott, helyesírásoktól hemzsegő, hiányos információkat tartalmazó hirdetés egyáltalán nem kelt bizalmat. Az ilyen ingatlan hirdetésre nem igazán harapnak a vevők, inkább tovább keresgélnek meggyőzőbb bemutató után.

A hirdetéshez tartozó fotók

A fotók témája egy másik, lényeges kérdés. Sajnos nem kevés az olyan hirdetés, amiben slendrián módon elkészített fotógyűjteménnyel szeretné a hirdető illusztrálni az eladásra kínált ingatlanját.

Talán sokan úgy vannak vele, hogy akit érdekel, az úgyis időpontot egyeztet a személyes megtekintésre, hiszen nem egy átlagos eladó tárgyról van szó. Ez óriási tévedés, hiszen számtalan potenciális vevőtől fog elesni a hirdető, ha nem szán időt arra, hogy részletes, igényes, bizalomgerjesztő bemutatót állítson össze a lakásáról vagy a házáról.

Alapvető kritérium, hogy az ingatlanban rend és tisztaság uralkodjon, nem árt friss virágokkal is kedvesebbé tenni az összképet. A fotókon a legelőnyösebb oldaláról kell a lakást, házat bemutatni, nem lehetnek szanaszét dobált személyes tárgyak a fotókon vagy elrettentő hangulat.

Tapasztalt ingatlanosként jól ismerem a legújabb trendeket és nem okoz gondot hasznos tanácsokkal ellátni az ügyfeleket. Keresd bizalommal  az Óhegy Ingatlant, teljes körű ügyintézéssel,  2,5-3% közvetítői díjjal, ha ingatlaneladásra készülsz!